Daržovių mišrainė su grybais ir ryžiais
Atnaujinta: 2018-02-27
  • daržovių mišrainė su grybais žiemai

Jau kelinti metai rudenį pirmieji miške masiškai išlenda lepšiukai. Džiovinant lepšius lieka tik išdžiūvusi odelė, kepti patinka tik itin jaunus ir kietus lepšiai. Kiek vyresnių iš viso nerinkdavau, nors jie keleri metai beveik nesukirmyję. Tačiau šiais metais labai patiko pagaminta grybų mišrainė.

Derinyje su daržovėmis lepšių minkštumas labai tiko. Tokią mišrainę atsidarai ir turi patiekalą iš karto. Vietoj lepšių tiktų visi valgomi grybai.

2 - 3 kilogramai lepšių ar kitokių grybų, iš jų išeis apie 1 litras apvirtų,
1 kilogramas prisirpusių pomidorų arba 200 g. pomidorų pastos,
3 didelių svogūnų, apie 0,4 kg,
5 didelės morkos, apie 0,6 kg,
Galvutė česnako,
200 g aliejaus,
50 g druskos valgomas šaukštas su kaupu,
Valgomas šaukštas cukraus,
Juodieji pipirai, lauro lapai,

Svogūnus supjaustom ir apkepam gerai įkaitintame aliejuje iki apskrudimo. Morką supjaustome per pusę išilgai ir vėliau pusiniais skritulėliais. Sudedame į kepamus svogūnus ir apkepiname 5- 7 minutes. Jei kiekiai didesni verta svogūnus ir morkas kepti mažesniais kiekiais ir atskirai , tada jos gražiau apskrunda ir karamelizuojasi.

Pomidorus supjaustome ir sudedame kaitintis į puodą. Kai pomidorai suminkštėja ir pasidaro vienalytė masė dedame kepintus svogūnus, morkas ir ant paviršiaus užberiame ryžius. Įpilame vandens, kad apsemtų ryžius ir jie būtų per pirštą žemiau vandens paviršiaus. Uždengiame dangčiu ir laikome ant mažos ugnies 20- 30 minučių. Troškinimo laikas priklauso nuo ryžių rūšies, laikas ryžiams paruošti būna užrašytas ant pakelio. Troškinimo metu nenuimkite dangčio !

Prieš pabaigą suberiame smulkiai pajaustytus česnakus. Galima skonį paįvairinti įvairiomis prieskoninėmis žolelėmis: čiobreliais, petražolėmis, raudonėliais, gelsve, melisa, dašiu. Išmaišome, padidinam ugnį, palaikome 2- 3 minutes, išjungiam ugnį ir sudedama į sterilius stiklainius ir užsukam steriliais dangteliais. Dangtelius 2- 3 minutes palaikam verdančiame vandenyje.

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agurkuose rauginti agurkai

.Agurkų tarkyje raugintų agurkų receptas

Agurkų mišrainė su svogūnais žiemai

Pjaustytų agurkų mišrainė iš agurkų ir svogūnų žiemai

Apkepas su smidrais

Purus smidrų apkepas su kiaušinine tešla

Aštrios baklažanų salotos

Rudens daržovių, petražolių maloniai aštrios salotos-mišrainė.

Aštrūs marinuoti agurkėliai

Saldžarūgščių, aštrių ir traškių agurkėlių salotos žiemai

Brokolių salotos su džiovintomis spanguolėmis

Kaip pagaminti skanias vegetariškas brokolių su spanguolėmis salotas

Burokėliai su silke

Silkė burokėlių dubenėlyje

Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas

Burokėlių ir svogūnų mišrainė žiemai

Mišrainės žiemai iš burokėlių su keptais svogūnais receptas

Burokėlių mišrainė su grybais žiemai

Mišrainės su burokėliais ir grybais receptas žiemai

Cukinijos receptai

Skaniausi patiekalai iš cukinijos, ką skanaus pagaminti iš cukinijos, top 6 cukinijos receptai

Cukinijų apkepas

Skaniausi apkepai iš cukinijos, top 4 cukinijos apkepų receptai

Cukinijų apkepas su faršu

Apkepo iš cukinijos su faršu receptas, kaip pagaminti cukinijos apkepą su mėsa

Cukinijų apkepas su sūriu

Apkepo su sūriu receptas, kaip pagaminti skanų cukinijos apkepą su sūriu

Cukinijų blyneliai

Blynelių iš cukinijos receptas, kaip iškepti skanius cukinijų blynelius

Cukinijų mišrainė su ananasais Uncle Ben's

Uncle Ben's cukinijų mišrainės su ananasais receptas

Cukinijų mišrainė su paprikomis

Skanios cukinijų mišrainės su paprikomis receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė

Cukinijų mišrainė žiemai

Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas

Cukinijų mišrainė žiemai

Skanios cukinijų mišrainės receptas žiemai, cukinijos konservuota mišrainė, patiekalai iš cukinijos

Cukinijų sriuba

Cukinijos sriubos receptas, kaip pagaminti skanią cukinijų sriubą

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: