Reikia:
vidutinio dydžio cukinijos
2 kiaušinių
3 v. šaukštų grietinės
1 skiltelės česnako
miltų
žiupsnelio druskos
pipirų
Cukiniją nuplauname ir sutarkuojame šiaudeliais (jei cukinija imsite didesnę - reikia išpjauti sėklas), įmušame kiaušinius, įdedame grietinę, įspaudžiame česnako skiltelę, suberiame druską, pipirus pagal skonį, viską gerai išmaišome ir maišant, po truputį beriame persijotus miltus. Miltų neparašysiu kiek reikia, nes beriu tiek, kad susimaišytų tiršta blynų tešla (šį kartą sunaudojau apie 1/2 stiklinės miltų - priklauso nuo to, kokia sultinga cukinija, koks didelis kiaušinis).
Kepti ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių. Iškeptus blynelius nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Patiekti su grietine ar jogurtu. Skanaus!
Neringa
Temos straipsniai
Aštri cukinijos mišrainė žiemai
Cukinijų mišrainė su pomidorais ir paprika žiemai
Burokėlių ir cukinijų mišrainė žiemai
Skanios cukinijos ir burokėlių mišrainės žiemai receptas
Cukinijos blyneliai
Purių blynelių iš cukinijos receptas
Cukinijų ir svarainių uogienė
Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai
Cukinijų mišrainė žiemai
Mišrainė su cukinijomis žiemai, skaniausios cukinijų mišrainės receptas
Cukinijų suktinukai
Cukinijos suktinukai su kiaušiniu ir sūriu
Marinuotos cukinijos
Marinuotų cukinijų receptas, kaip marinuoti cukinijas