Čirviniai blynai
Atnaujinta: 2023-02-13

       Šie blynai yra vaikystės klasika, jie primena vaikystės vasarų pas močiutę skonį ir sukelia nostalgiškus prisiminimus. Pateikiame skanių, traškių čirvinių blynų receptą.

čirviniai blynai

Vaikyste primenantys gardūs blynai

Čirvinių blynų ingridientai

  • 2 puodeliai universalių miltų
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 3-1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 dideli kiaušiniai, atskirti, kambario temperatūros
  • 1-1/2 stiklinės nenugriebto pieno
  • 1 puodelis sviesto, lydytas
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto

Čirvinių blynų gaminimas

  • Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius. 
  • Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinių trynius. Įpilkite pieno, sviesto ir vanilės; gerai ismaisyti. Įmaišykite į sausus ingredientus, kol jie susimaišys. 
  • Plakite kiaušinių baltymus iki standžių putų; švelniai įmaišykite į tešlą.
  • Kepkite įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su braškėmis arba sirupu. Skanaus

Patarimas norintiems traškių čirvinių blynų

Išmirkę, minkštesni blynai paprastai būna tada, kai vaflinė lygintuvas įkaitinamas iki pakankamai aukštos temperatūros. Prieš dėdami tešlą, visada įsitikinkite, kad keptuvė yra karšta. Norėdami patikrinti šilumą, ant keptuvės užlašinkite šiek tiek tešlos – ji turėtų šnypšti ir pradėti kepti vos susilietus. 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... blynų receptai
... bulviniai blynai
... cukinijos blyneliai
... cukinijos receptai
... cukinijų blynai
... cukinijų blyneliai
... grikių blynai
... lietiniai blynai
... mieliniai blynai
... Purūs moliūgų blynai
... žemaičių blynai