Čirviniai blynai
Atnaujinta: 2023-02-13
Šie blynai yra vaikystės klasika, jie primena vaikystės vasarų pas močiutę skonį ir sukelia nostalgiškus prisiminimus. Pateikiame skanių, traškių čirvinių blynų receptą.
Vaikyste primenantys gardūs blynai
Čirvinių blynų ingridientai
- 2 puodeliai universalių miltų
- 3/4 stiklinės cukraus
- 3-1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 2 dideli kiaušiniai, atskirti, kambario temperatūros
- 1-1/2 stiklinės nenugriebto pieno
- 1 puodelis sviesto, lydytas
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
Čirvinių blynų gaminimas
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius.
- Kitame dubenyje lengvai išplakame kiaušinių trynius. Įpilkite pieno, sviesto ir vanilės; gerai ismaisyti. Įmaišykite į sausus ingredientus, kol jie susimaišys.
- Plakite kiaušinių baltymus iki standžių putų; švelniai įmaišykite į tešlą.
- Kepkite įkaitintoje čirvinių blynų keptuvėje iki auksinės rudos spalvos. Patiekite su braškėmis arba sirupu. Skanaus
Patarimas norintiems traškių čirvinių blynų
Išmirkę, minkštesni blynai paprastai būna tada, kai vaflinė lygintuvas įkaitinamas iki pakankamai aukštos temperatūros. Prieš dėdami tešlą, visada įsitikinkite, kad keptuvė yra karšta. Norėdami patikrinti šilumą, ant keptuvės užlašinkite šiek tiek tešlos – ji turėtų šnypšti ir pradėti kepti vos susilietus.
Komentarai (0)