Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Atnaujinta: 2018-02-25
  • Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas
  • Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas
  • bunet desertas
  • bunet deserto gamyba

Ingredientai (10 porcijų):

 

  • 10 kepimo formelių
  • 1l pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 3 tryniai
  • 150g cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 3 šaukštai kakavos
  • 100g amaretti sausainių

 

 

Gaminame

Užverdame pieną su vanilės ankštimi. Sutriname amaretti sausainius iki miltų, beriame cukrų, kakavą, dedame tris kiaušinius ir tris kiaušinio trynius, viską gerai išmaišome. Gautą masę sumaišome su užvirtu pienu ir atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros, nustatome viršaus ir apačios kaitinimo režimą.

Kol šyla orkaitė, darome karamelę. Į prikaistuvį dedame cukrų, ir ant lėtos ugnies po truputį maišome, kol suskystės ir pasidarys karamelė. Į kepimo formelę pilame vieną šaukštą karamelės, likusią formelės dalį užpildome amaretti mase.

Kepame bunet 1val. 15min "motinos vonelėje": į gilią skardą pilame vandens, kad apsemtų 1/3 formelių aukščio ir dedame į orkaitę. Iškepusius bunet desertus paliekame atvėsti, tuomet apverčiame į lėkštutę ir skanaujame.

Buon appetito!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Naminis obuolių pyragas

Namuose kepto gurmaniško obuolių pyrago receptas

Varškės keksai

Orkaitėje paprastai paruošiami purūs varškės keksiukai

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: