Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas
Sukurtas: 2018-02-25
  • Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas

    Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas

  • Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas

    Bunet šokoladinis piemontietiškas desertas

  • bunet desertas

    bunet desertas

  • bunet deserto gamyba

    bunet deserto gamyba

Ingredientai (10 porcijų):

 

  • 10 kepimo formelių
  • 1l pieno
  • 3 kiaušiniai
  • 3 tryniai
  • 150g cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 3 šaukštai kakavos
  • 100g amaretti sausainių

 

 

Gaminame

Užverdame pieną su vanilės ankštimi. Sutriname amaretti sausainius iki miltų, beriame cukrų, kakavą, dedame tris kiaušinius ir tris kiaušinio trynius, viską gerai išmaišome. Gautą masę sumaišome su užvirtu pienu ir atidedame į šalį.

Orkaitę įkaitiname iki 180°C temperatūros, nustatome viršaus ir apačios kaitinimo režimą.

Kol šyla orkaitė, darome karamelę. Į prikaistuvį dedame cukrų, ir ant lėtos ugnies po truputį maišome, kol suskystės ir pasidarys karamelė. Į kepimo formelę pilame vieną šaukštą karamelės, likusią formelės dalį užpildome amaretti mase.

Kepame bunet 1val. 15min "motinos vonelėje": į gilią skardą pilame vandens, kad apsemtų 1/3 formelių aukščio ir dedame į orkaitę. Iškepusius bunet desertus paliekame atvėsti, tuomet apverčiame į lėkštutę ir skanaujame.

Buon appetito!

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Agrastų uogienė

Kaip pagaminti skanią agrastų uogienę

Aguonų biskvitas

Kaip pagaminti purų ir dieviškai skanų aguoninį biskvitą

Braškių ir tręšnių uogienė

Saldi braškių uogienė su gaiviomis tręšnėmis žiemai

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Geriausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas

Bunet – šokoladinis piemontietiškas desertas

Kaip paruošti puikų itališką desertą - Bunet. Gaminame su Gian Luca Demarco

Cinamoninių riešutų užkandis

Traškūs cinamoniniai riešutai papildys šventės užkandžių stalą ir puikiai tiks tiek prie vyno taurės, tiek pavaišinti vaikus.

Cukinijų ir svarainių uogienė

Skani uogienė iš cukinijų, citrinų ir svarainių žiemai

Itališkas sūrio pyragas

Šokoladinis amareto skonio sūrio pyragas

Jogurtinis tortas

Kaip pagaminti gaivų jogurtinį tortą

Karameliniai kukurūzai

Pigaus ir nesudėtingo, tačiau be galo skanaus, traškaus užkandžio receptas

Klasikinė braškių uogienė

Skaniausios braškių uogienės receptas

Moliūginis pyragas

Pyrago iš moliūgo receptas

Pyragas su juodaisiais serbentais

Skanaus pyrago su juodųjų serbentų uogiene receptas

Pyragas su riešutais

Kaip pagaminti skanų pyragą su riešutais

Raudonųjų serbentų uogienė su bananais

Kaip pagaminti skanią raudonųjų serbentų uogienę su bananais

Velykinės bobos receptas

Labai skanaus tradicinio Velykinio pyrago, Velykinės Bobos receptas

Vyšnių uogienė itališkai su kauliukais

Kaip paruošti nuostabią vyšnių uogienę su kauliukais

Šokoladinis karamelinis tortas

Skanaus šokoladinio karamelinio torto receptas

Šokoladinis tortas su vyšniomis

Šokoladiniai biskvitai, pertepti vyšnių-grietinėlės ir šokoladiniais sluoksniais - Valentinas bus patenkintas!