Blynai su obuoliais
Atnaujinta: 2023-02-13

    Pasigaminę šiuos blynus, mėgausitės ne tik nuostabiais vienas kitą papildančiais obuolių ir cinamono skoniais, bet ir padidinsite gaunamų maistinių medžiagų kiekį, kadangi cinamonas yra jau tūkstančius metų vertinamas dėl gydomojo poveikio, o obuoliuose gausu skaidulų ir antioksidantų. 

blynai su obuoliais ir cinamonu

Blynai su obuoliais ir cinamonu

Obuolinių blynų ingridientai

  • ¾ puodelio pieno
  • 1 ½ šaukšto acto
  • 1 stiklinė miltų
  • 3 šaukštai cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono – (jei tikrai mėgstate cinamoną, galite įdėti dar ½ arbatinio šaukštelio)
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos
  • ½ arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai aliejaus

Obuolinių blynų gaminimas

  • Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės-aukštos ugnies (275 laipsnių).
  • Suplakite pieną ir actą ir palikite 5 minutes pailsėti.
  • Kol pienas stingsta, dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, soda ir druską.
  • Kiaušinį ir aliejų išplakti į pieną. Sudėkite šlapius ingredientus į sausus ingredientus ir maišykite, kol susimaišys (nepermaišykite, vis tiek turėtų likti gabalėlių).
  • Apipurkškite keptuvę mažu kiekiu aliejaus. Naudokite 1/4 puodelio matavimo puodelį, kad supiltumėte tešlą į keptuvę. Kepkite apie 2 minutes, kol susidarys burbuliukai ir kraštai pradės atrodyti „sausūs“. Mentele apverskite blyną ir kepkite dar 1-2 minutes iš kitos pusės. Blynus atidėkite į šalį ir pakartokite su likusia tešla.
Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

... blynų receptai
... bulviniai blynai
... cukinijos blyneliai
... cukinijos receptai
... cukinijų blynai
... cukinijų blyneliai
... grikių blynai
... lietiniai blynai
... mieliniai blynai
... Purūs moliūgų blynai
... žemaičių blynai