Barščiai su grybais
Sukurtas: 2018-09-02
  • barščiai su grybais

    barščiai su grybais

Šiuos barščius gaminu beveik parą. Pirmas etapas kuris trunka ilgiausiai tai sultinio ir mėsos paruošimas. Aišku šiuos barščius galim apagaminti ir per kelias valandas, bet pagamintas pagal žemiau pateiktą receptą įsimins ilgam. 

  Sultinys barščiams:

1,5 kilogramo jautienos kulninės. Smegeninis kauliukas yra įpatingasis sultinio ingradientas. Kuo ilgiau kauliukai bus verdami, tuo daugiau skonio turės sultinys.

6 litrai vandens. Vandens nuvirs pusė. Mėsą dedame į jau verdantį vandenį. Ilgai verdant bus geras ir sultinys ir mėsa.  Darant pagreitintą barščių variantą geriau mėsą dėti į šaltą vandenį. Tada būna geresnis sultinys, bet prastesnė mėsa. 

1 kilogramas svogūnų, 1 galvutė česnako, 1 aštrios paprikos ankštis arba pusė šaukštelio aštriosios paprikos miltelių. Šaukštas druskos ir šaukštelis juodųjų pipirų. 3 šakelės gelsvės, 10 čiobrelio šakelių.

0,5 kilogramai morkų, pora bulvių, krieno šaknis.

Užvirinus vandenį įdedame mėsą, palaipsniui ir kitus ingradientus. Užvirus sumažiname ugnį ir verdame apie 5 - 10 valandų. 

  Barščių virimas:

0,6 kilogramo burokėlių,
0,4 kilogramo morkų,
0,2 kg svogūnų,
0,5 kg grybų,

Petražolės, čiobrelis, raudonėlis, 
Šaukštas maltų kalendros sėklų,

50 g sviesto,
50 g aliejaus,

Keptuvėje arba neprisvylančiame puode troškiname daržoves. Įkaitiname aliejų ir ant jo apskrudiname svogūnus. Vėliau kepiname morkas. Atitraukę į šoną ištirpdome sveistą ir ant apkepiname grybus. Įpilame samtį sultinio jei ima svilti. Dedame smulkiai pjaustytus burokėlius. Įpilame sultinio, kad apsemtų troškinį.

  Dedame kalendrą, čiobrelius, smulkiai pjaustytus petražolių stiebus. Įdedame nukaulintą jautienos kulninę. Galima įdėti kiek faršo kukuliukų.

  Pamaišius apie 15 minučių supilame likusį sultinį. Užvirus laikome ant mažos ugnies su uždengtu dangčiu apie 1- 1,5 valandos. 
  




 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Jūros gėrybių sriuba su grietinėle

Jūros gėrybių sriubos pagamintos žuvies sultinyje receptas

Kreminė moliūgų sriuba su stirniena

Moliūgai, šakninė petražolė, stirniena, žiediniai kopūstai su kokosų pienu

Raugintų kopūstų sriuba

Geriausia kopūstų sriuba, kaip pagaminti skanią kopūstų sriubą

Skaniausia pūgžlių žuvienė

Kaip išvirti skanią pūgžlių žuvienę

Soti perlinių kruopų sriuba

Tiršta, soti ir kiek aitroka sriuba su perlinėmis kruopomis

Trinta bulvių sriuba

Trintos bulvių sriubos receptas

Trinta moliūgų sriuba

Trintos moliūgų sriubos receptas

Vištienos sultinio sriuba

Skani vištienos sultinio sriuba

Čili troškinys

Aštraus čili troškinio receptas

Špinatų sriuba žuvies sultinyje

Krevečių skonio sriuba iš špinatų

Šviežių kopūstų sriuba

Šviežių kopūstų sriubos su mėsa receptas

Žuvienė iš upėtakio

Skanios žuvienės iš upėtakio ir džiovintų grybų receptas