Barščiai su grybais
Atnaujinta: 2018-09-02
  • barščiai su grybais

Šiuos barščius gaminu beveik parą. Pirmas etapas kuris trunka ilgiausiai tai sultinio ir mėsos paruošimas. Aišku šiuos barščius galim apagaminti ir per kelias valandas, bet pagamintas pagal žemiau pateiktą receptą įsimins ilgam. 

  Sultinys barščiams:

1,5 kilogramo jautienos kulninės. Smegeninis kauliukas yra įpatingasis sultinio ingradientas. Kuo ilgiau kauliukai bus verdami, tuo daugiau skonio turės sultinys.

6 litrai vandens. Vandens nuvirs pusė. Mėsą dedame į jau verdantį vandenį. Ilgai verdant bus geras ir sultinys ir mėsa.  Darant pagreitintą barščių variantą geriau mėsą dėti į šaltą vandenį. Tada būna geresnis sultinys, bet prastesnė mėsa. 

1 kilogramas svogūnų, 1 galvutė česnako, 1 aštrios paprikos ankštis arba pusė šaukštelio aštriosios paprikos miltelių. Šaukštas druskos ir šaukštelis juodųjų pipirų. 3 šakelės gelsvės, 10 čiobrelio šakelių.

0,5 kilogramai morkų, pora bulvių, krieno šaknis.

Užvirinus vandenį įdedame mėsą, palaipsniui ir kitus ingradientus. Užvirus sumažiname ugnį ir verdame apie 5 - 10 valandų. 

  Barščių virimas:

0,6 kilogramo burokėlių,
0,4 kilogramo morkų,
0,2 kg svogūnų,
0,5 kg grybų,

Petražolės, čiobrelis, raudonėlis, 
Šaukštas maltų kalendros sėklų,

50 g sviesto,
50 g aliejaus,

Keptuvėje arba neprisvylančiame puode troškiname daržoves. Įkaitiname aliejų ir ant jo apskrudiname svogūnus. Vėliau kepiname morkas. Atitraukę į šoną ištirpdome sveistą ir ant apkepiname grybus. Įpilame samtį sultinio jei ima svilti. Dedame smulkiai pjaustytus burokėlius. Įpilame sultinio, kad apsemtų troškinį.

  Dedame kalendrą, čiobrelius, smulkiai pjaustytus petražolių stiebus. Įdedame nukaulintą jautienos kulninę. Galima įdėti kiek faršo kukuliukų.

  Pamaišius apie 15 minučių supilame likusį sultinį. Užvirus laikome ant mažos ugnies su uždengtu dangčiu apie 1- 1,5 valandos. 
  




 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: