Aštrus padažas žiemai
Sukurtas: 2018-08-30
  • aštrus padažas žiemai

    aštrus padažas žiemai

Vidutinio aštrumo ir sodraus skonio padažas kuris tinka prie mėsos, sūrio. Šaukštą būtinai įdedu į torškinį ar sriubą. Jis geras tuo, kad jame užsikonservuoja šviežių prieskonių skonis. Kuo mažiau džiovintų prieskonių tuo švelnesnis ir sodresnis aštriojo padažo skonis.

   Proporcijų nėra būtina laikytis. Dažnai net ir tame pat gaminime padarau 3 - 5 skirtingų skonių aštrų padažą. Tam atskirai paruošiu ingradientus ir vėliau maišau skirtingomis proporcijomis.

  Svarbu parinti konservuojančias dalis, 1 litrui reikės:

 Šaukštas cukraus,
 Šaukštas druskos,
 50 - 100 g aliejaus,
 20 - 30 g acto,
 

Ingradientai 1 litrui aštraus padažo,

2 aštriosios paprikos arba šaukštelis aštriosios paprikos miltelių. Šviežios paprikos suteikia subtilesnį ir sodresnį skonį,
2 saldžiosios paprikos,
2 pomidorai, 
3 česnako skiltelės. Kai kuriuos padažus darau "šeimyninius", be česnako. Kai kuriems dedu ir 5 skilteles,
Daug vietos neužims: petražolės, kalendros, gelsvės, peletrūno, melisos, mėtos, čiobrelio, kalninio dašio,
Tinka šaukštelis kalendros sėklų. Jas reikia sutrinti atskirai, nes blenderiuojant to padaryti nepavyks.

Ingradientus supjaustome ir sublenderiuojame.

 

 

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Aštrus padažas žiemai

Aštraus sodraus ir švelnaus skonio padažo žiemai receptas

Bruknių uogienė su kriaušėmis

Skaniausios bruknių uogienės su kriaušėmis receptas