10 geriausių receptų su strimėle
Atnaujinta: 2019-03-01

   Nedaug sutiksi Lietuvoje jūrinių žuvų kurias galima nusipirkti šviežias. Daugiausiai šansų yra nusipirkti šviežią strimėlę. Tai labai skani ir viena iš pigiausių žuvų. Strimėlė yra silkinių šeimos žuvis ir jos labai artima giminaitė yra sardinė. O sardinės tai jau nerealieji Viduržemio ir Atlanto pakrantės festivaliai. Daugybėje šalių ir miestų sardinių valgiai tapo tikru kultu. Ko vien verta sardinių sezono pradžia birželį Lisabonoje. Atrodo visas miestas šv Antonijo dienos priešvakarę ( birželio 12) išeina kepti sardinių. O tie kas paragavo šviežių, ką tik iškeptų sardinių bando pakartoti potyrius paruošiant patiekalų iš mūsų Baltijos strimėlių.  

   Portugalijoje populiariausias strimėlės gaminimo būdas yra ant grilio. Išdorotą žuvį sluoksniuoja su druska ir palaikoma apie pusvalandį. Grilio žarijos turi būti sudegusios, bet dar išlaikančios karštį. Jei žarijos per karštos, kepėjai pabarsto pelenais. Pelenai saugomi nuo praėjusių kepimų. 
   Strimėlės dedamos ant grotelių 12 - 15 centimetrų aukštyje nuo žarijų. Strimėlės turi ne kepti, bet iš lėto leisti riebalus.  

Komentarai (0)
Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti

Temos straipsniai

Baravykai troškinti grietinėje

Kaip skaniai paruošti baravykus

Barščiai su grybais

Skanių barščių su grybais receptas

Bobausių patiekalai

Patiekalai iš bobausių, geriausi bobausių receptai. Svieste kepti bobausiai su bulvėmis

Geltonpintės receptai

Kaip paruošti valgomąją geltonpintę, grietinėlėje troškinta geltonpintė

Grybų mišrainė su kopūstais žiemai

Gardžios grybų mišrainės su kopūstais receptas žiemai

Kepti baravykai

Skaniausias baravykų kepimas, baravykų kepimas svieste

Keptos voveraitės prancūziškai

Klasikinis ant sviesto keptų voveraičių receptas. Svarbu nepadauginti prieskonių

Kiaušiniai įdaryti grybais

Džiovintais grybais įdaryti kiaušiniai

Kreminė baravykų sriuba

Trinta kreminė sriuba iš baravykų, originalus kreminės baravykų sriubos receptas

Lazanija su grybais ir mėsa

Grybų lazanija su pomidorais, grybais ir faršu

Marinuoti baravykai savo sultyse žiemai

Baravykų marinavimas savo sultyse, puikus švelnių grybų receptas žiemai

Marinuoti grybai žiemai

Grybų marinavimo žiemai receptas

Patiekalai iš briedžiukų

Valgomasis briedžiukas, kaip paruošti briedžiuką grybą, geriausi receptai su briedžiukais

Pavasarinė balteklė - avižėlė grybas

Patiekalai iš avižėlės grybo, keli receptai iš pavasarinės balteklės

Rissoto su baravykais ir vištiena

Daugiaryžis su šviežiais baravykais ir vištiena

Svieste kepti traškūs baravykai

Pats geriausias baravyko skonį atskleidžiantis receptas

Prenumeruokite mūsų naujienlaiškį: