Kakavinis tortas
Sukurtas: 2015-05-06

 

Kremas:
"Rududu" 1 ind.
Sviestas 1 pak (180g)

Produktai kremui turi būti kambario temperatūros.
Sviestą išplakame iki purumo, po šaukštą, nenustodami plakti, dedame "Rududu" ir plakame, kol masė pašviesės.

Biskvitas:
(Stiklinė 250 ml)

3 stiklinės miltų
2 stiklinės cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. sodos
1,5 a.š. kepimo miltelių
4-6 šaukštai kakavos
1 stiklinė pieno (kambario temperatūros)
1/2 stiklinės aliejaus
1 stiklinė karšto verdančio vandens

Sumaišome visus sausus produktus.
Atskirame inde išplakame kiaušinius ir aliejų. Plakdami supilame pieną ir sausus produktus, bet ne iškart, o per du ar tris kartus. Kada masė bus vientisa, supilame stiklinę karšto virinto vandens ir vėl viską išplakame.

Imame kepimo formą, sutepame sviestu (galima ją iškloti kepimo popieriumi), supilame tešlą ir statome į įkaitintą iki 190C orkaitę.

Dabar kepimo laikas - buvo nurodyta kepti 30 min. Man neiškepė, vidus buvo skystas. Aš kepiau maždaug 45-50. Geriausia yra patikrinti su mediniu pagaliuku. Manau, daug kas priklauso nuo orkaitės.

Mano kepimo forma 24 cm, gavosi gana aukštas biskvitas.
Atvėsiname ir labai atsargiai perpjauname per pusę.
Sutepame kremu ir statome į šaldytuvą nors valandai.

Pastabos:
Miltų galima dėti ir 2 stiklinės, tada biskvitas bus puresnis.
Kažkur girdėjau, kad sviestu reikia sutepti tik dugną, o šonų nereikia, nes kai tepi šonus, biskvitas gaunasi su kupra. Aš taip ir dariau, bet biskvitas gavosi vis tiek kuprotas. Aš tiesiog peiliu gražiai tą kuprą nupjoviau.
Kremą gaminti galite tokį, kokį mėgstate.

Galina Jagelo

 

Prisijunkite, kad galėtumėte komentuoti